Hundmötesträning är så hopplöst

Många känner att det här med hundmötesträning är så hopplöst, men jag lovar dig, det är inte det om du ser träningen som en prioritet.

Mina kunder ser förbättringar redan efter första dagen men efter två veckor ska man faktiskt ofta kunna se att hunden delvis har ändrat tänkande och lärt sig nya saker kring annan hund, men då gäller det att man håller sig till de rekommendationer och de små steg man får😉😗

Du måste se det som något större än att det ska vara något enkelt tricks man gör i stundens hetta och så funkar de bara. 

Troligen är det för socialmedia bygger upp det som något enkelt quickfix.

Man får se det lite som att bygga kondition eller styrka man går till gymmet (man går till privatträning ett tag) och tränar upp sig innan man ställer sig i ett skarpt läge och lyfter 100kg eller springer ett maraton. 

Man kanske får börja lyfta 5 kg och springa 1 km. Lägg grunden innan taket. Jag har gjort den här resan med min egna hund och flera kunders hundar så jag vet att det finns riktigt mycket bra saker där ute man kan göra.

Jag är ingen person som skriver ihop 20 sidor långt dokument om hundens olika problemområden och sen vinkar dig adjö och lycka till. 

Bra träning är sån som blir gjord och då kräver det uppföljning. Det fantastiska med att jobba under längre tid är också att jag lär mig otroligt mycket och blir vassare på det jag gör samt att jag också vet hur saker och ting faktiskt går i praktiken. Därför kan jag i ett tidigt skede rikta dig åt rätt håll och ge dig rätt plan och förväntningar.

Tänk på något annat du har klarat av livet till exempel att ta körkort? Det var en utmaning men du var konsekvent och du gav aldrig upp och till slut blev det ju bra !

Samma sak med att ändra ett oönskat beteende. Men ta hjälp om du är osäker.

Har du inte möjlighet att åka till en hundtränare kolla då in min hundmöteskurs online. Klicka på bilden för att komma till den.

Privatträning

En beteendeutredning är en analys och kartläggning på hundens vanor, erfarenheter och hälsostatus.

Dela inlägget

Rulla till toppen